Business coaching Coachingplanet.be Nothing is impossible

Hoe werkt een bedrijfscoach en hoe kan hij je helpen?

Bedrijfscoach aan je zijde.

Bedrijfscoaching helpt een ondernemer of werknemer om te groeien, een heldere kijk te krijgen op zijn/haar business of job en dit te combineren met zijn persoonlijk leven. Kortom, een bedrijfscoach helpt jou te geraken waar je wil zijn. Business coaches zijn ondertussen goed ingeburgerd. Net zoals iemand een personal trainer neemt voor zijn conditie, nemen mensen een business coach om ze te helpen hun professionele en persoonlijke doelstellingen te behalen.

Hoe pakt de bedrijfscoach dat nu aan? Meestal is de eerste kennismaking een verkennend gesprek of een intake gesprek. Hierin evalueert de coach of hij/zij de coachee uberhaupt kan helpen. Bij psychologische problemen verwijst een professionele coach de coachee door naar een psycholoog. Tijdens dit (gratis) intakegesprek wordt een coaching traject afgestemd op de specifieke behoefte. Aantal sessies, looptijd en plan van aanpak worden gedefiniërd. Een bedrijfscoach focust op de toekomst, niet op het verleden.

Coaching of consulting ?

Business coaching en consulting sluiten nauw aan elkaar aan. Daar waar coaching de coachee doet groeien in bewustwording en inzichten, zal consulting zich meer richten op oplossingen en antwoorden. Vaak wordt de implementatie ook door de consultant gedaan. De coach daartegen richt zich op het bestaande potentieel van de coachee vrij te maken en te laten groeien door middel van de nieuw verworven inzichten. Intrinsieke bewustwording, de persoon wordt sterker en verantwoordelijker zodat er nieuwe en andere acties ondernomen worden.

Welke coaching modellen zijn het efficiënts?

Er bestaan verschillende modellen om het traject uit te stippelen zodat je van A naar B kunt gaan. A is waar de coachee zich nu bevindt, en B is waar men wil landen, het doel of het te bereiken resultaat.
Eén van de eenvoudigste en meest doeltreffende coaching modellen is het GROW model. Grow staat voor Goal, Result, Options en Way forward. Met andere woorden, wat is je doel, waar sta je nu, welke opties zijn er en welke weg gaan we uitstippelen?

Omdat bij de mens de mentale insteek en conditionering bepalend kan zijn om nieuwe inzichten te verwerven, is ‘Het Strategisch Succesmodel’ hét model bij uitstek om iemand zijn doelen te laten bereiken. Het is een model in zes stappen, de zes ’S’-en. Meer en meer coaches en mentoren passen dit model toe vanwege de intrinsieke benadering en intrinsieke motivatie. Dit model zet aan tot actie, afgestemd op je eigen kunnen, motivatie en belemmerende gedachten. Door middel van dit model kan je een mentale spam filter creëren en succesvolle gewoontes integreren in je dagelijke routines. Erg krachtig. Zakelijke groei en persoonlijke groei gaan hand in hand.

Nog een ander model is het COSMOS model. Dit is een model waarin de coach meer confronterend te werk gaat. Hij confronteert de coachee met bepaalde situaties en inconsistenties te laten inzien. Zo zal de coach zijn/haar aanpak situationeel afstemmen op de omstandigheden en persoonlijkheid van de coachee.

bedrijfscoach coachingplanet
Bedrijfscoaching voor groei van je onderneming. Coachingplanet.be

Waar moet je als klant op letten?

Belangrijk is dat je bedrijfscoach zelf vele jaren ervaring heeft in het bedrijfsleven én als ondernemer om te de specifieke problematiek van zijn coachee beter te kunnen begrijpen. Je kan niet mensen leren zwemmen als je zelf niet in het water bent geweest. Letterlijk en figuurlijk. Kies een business coach met jaren praktijkervaring en de nodige scholing. Een coachopleiding minimaal. En erkend met KMO portefeuille, zoals Coachingplanet. Zo kun je onder bepaalde voorwaarden tot 30% subsidie verkrijgen.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien hoe Hendrik Hellemans, bedrijfscoach, jou kan helpen? Klik HIER voor je afspraak.

Hendrik Hellemans is business coach, trainer, auteur en gastdocent aan het Antwerp Management School. Hij begeleidt C-level Executives en ondernemers in het verwezenlijken van persoonlijke veranderingen en uitdagende doelstellingen.
Contactinfo: www.coachingplanet.be of via mail info@coachingplanet.be