Mindset dieet, diëten, mental coach, coaching, business coaching, welzijn, efficiëntie

Mindset:5 mentale diëten die goed zijn voor je welzijn en efficiëntie.

Een mindset dieet tegen mentale obesitas. Een dieet tegen burn out? Een dieet als geen ander. Overdaad schaadt. Dat is niet alleen zo met voeding maar ook met alle impulsen die we de hele dag door te verwerken krijgen. Voor ons brein dus. En trop is teveel, dat weten we. Het gevolg is dat dit een negatieve invloed heeft op ons welzijn en functioneren. Welke acties liggen in onze cirkel van invloed en wat kunnen we eraan doen om ons beter te voelen en onze mindset te beheersen. ? Op dieet dus, maar niet zomaar een dieet.

Het nieuws dieet:

Het nieuws dat we te zien krijgen op tv of internet is meestal slecht nieuws. Rampen, oorlogen, armoede, honger, geweld en ga zo maar door. Nieuws dat inspeelt op onze emoties en mindset en waar we gefrustreerd of kwaad van worden maar dat buiten onze cirkel van invloed ligt, maw we kunnen er persoonlijk niets aan veranderen. En waar we dan mee blijven zitten en ‘s nachts nog over piekeren, zeker als je net voor het slapen gaan nog nieuwsberichten checkt.

Het klaag dieet:

Wat je aandacht geeft, groeit en trek je aan. Richt jij je aandacht op de dingen die niet goed gaan, wat niet goed is of je niet lukt? En ga je dit nog extra versterken door iedereen in je omgeving dit te laten weten? Mensen houden niet van klagers, dat berooft ze van hun energie. Je hebt veel kans dat je omgeving je beu wordt als je veel klaagt. Stop met klagen en richt je aandacht op de positieve dingen. Stel jezelf de vraag: wat lukt wel?

Het digitaal dieet:

Een opgejaagd gevoel door te weinig tijd of misschien wel een beetje afgunstig op het (virtueel) succes van anderen? Te veel bezig op Faceboek, Instagram, Linkedin of Twitter en daardoor een gebrek aan tijd? Of een gestoorde nachtrust omdat je absoluut nog wilde kijken wie je allemaal geliked heeft? Stop ermee. Beslis om 10 dagen lang maar 3 keer per dag  je mails of social media te checken. Je zal snel meer tijd krijgen voor de echt belangrijke dingen in je leven. Leef je eigen agenda en niet die van een ander.

Het irritatie dieet:

Een kort lontje als je in de auto rijdt? Vervelende collega’s op het werk of irritante buren met keukenluchtjes? Snel over je zenuwen als je ergens moet wachten? Je fopt jezelf met sterke of agressieve reacties. Je bloeddruk stijgt en je krijgt een shot adrenaline in je lijf. Stress als gevolg. Je kan deze situaties herkaderen door een andere mindset aan te nemen. Bekijk de situatie en je reactie vanuit een meta positie, vanuit het standpunt van een observator. Stel jezelf de vraag waarom jij zo geïrriteerd reageert en waarom die andere persoon dit bij je uitlokt. Ga ervan uit dat iedereen handelt met de beste intenties en relativeer de situatie. Toon begrip en neem jezelf niet zo au serieux. We overleven het tenslotte toch niet.

Het comfort dieet:

Doe je regelmatig dingen niet vanwege te koud, te ver, te moeilijk of nog nooit gedaan? Zie je vaak tegen dingen op? Of is alles ruim goed genoeg zo? Goed is de vijand van excellent, van verbetering. Duw de saaiheid der dingen weg en zoek regelmatig nieuwe uitdagingen op. Maak je leven bruisender en stimuleer hiermee je persoonlijke groei. Doe moeite om flexibel en leergierig te zijn. Zoek oncomfortable situaties op. Het zal je sterker maken en je cirkel van invloed vergroten.
Stap uit je comfort zone. De magie der dingen zit er net buiten.

Deze 5 mentale diëten tegen mentale obesitas zullen ongetwijfeld je welzijnsgevoel sterk verbeteren en het volle gevoel in je hoofd verlichten. Je krijgt meer grip op je omgeving. Niet wat er gebeurt maar hoe je er zelf op reageert. Je zet je hiermee sterker in de ‘Drivers Seat’ en je cirkel van invloed wordt groter. En daardoor ook je efficiëntie en welzijnsgevoel.

Lees ook ‘Het Strategisch Succesmodel’ om je doelen te bereiken.

www.businesscoachingbelgie.be

Contact: info@coachingplanet.be