Leiderschap Coachingplanet

Coachend Leiderschap met Feed Forward.

Leiderschap en leiding geven aan je team met Feed Forward.

Als leidinggevende kennen we het begrip Feedback. Feedback geven is een reactie op een handelswijze, gebeurtenis of prestatie. Het is bedoelt om de voorbije prestatie te verbeteren en heeft vaak een corrigerend en negatief element in het gesprek.

Feed Forward daarentegen richt zich op toekomstig gedrag. De leidinggevende kadert toekomstig en wenselijk gedrag proactief zodat de desbetreffende persoon daar naartoe kan werken. Het geeft inzicht hoe het in de toekomst beter kan en wat men juist verwacht.

Waarom Feed Forward?

Suggesties ipv kritiek:

Je geeft duidelijke suggesties en verwachtingen over toekomstig gedrag en resultaat. Hierbij verstrek je nieuwe inzichten hoe en op welke manier dit het beste kan. Er is geen kritiek op voorbije prestaties en je kan zodoende op een positieve en motiverende manier je medewerker richting geven.

 

Feed forward is groei-georiënteerd:

Omdat het verwachtte gedrag of situatie zich in de toekomst bevindt, kan de leidinggevende met zijn medewerker of team proactief afstemmen en eventuele hindernissen vooraf bespreken. Hierdoor kan je een open sfeer creëren die vertrouwen in elkaar inboezemt. Er is minder stress aanwezig en het gesprek kan positief verlopen.

 

Feed Forward geeft een boost aan zelfvertrouwen:

Net omdat het gewenste gedrag proactief besproken is en de situatie proactief is gekaderd, voelt de medewerker zich niet alleen geruggesteund en is daarboven qua strategie op dezelfde lijn als zijn leidinggevende. Toekomstig gedrag is afgestemd op de verwachting en de medewerker presteert in lijn van die verwachting. Samen sta je sterk.

Leiderschap door Coachingplanet
Leiderschapsstijlen Coachingplanet.be

Het grote verschil met feedback is dat wat gebeurt is achter ons ligt, het is verleden tijd en we hebben geen grip meer op die situatie. Gelukkig is de toekomst wel in onze controle. Feed Forward is een opbouwende benadering om mensen te laten groeien en zelfbewust te worden.

Wil je meer info over je leiderschap te ontwikkelen en doelgericht Leidinggeven aan je Team. Klik op volgende link: Leiderschap: Doelgericht Leidinggeven – Coachingplanet.be  

Contactinfo: mobiel +32 497 (0)40 25 00  mail: info@coachingplanet.be

vrijblijvend gesprek boeken?