Hoe kan ik mijn doelen bereiken? Persoonlijk leiderschap om je doelen te bereiken.

Doelen bereiken met het ontwikkelen van deze vaardigheden. Iedere persoon is waardevol en uniek. Iedere persoon heeft een bepaalde hoeveelheid talenten en eigenschappen meegekregen bij de geboorte maar niet iedereen kan deze eigenschappen ten volle verzilveren. Vaak weet je niet wat allemaal mogelijk is en word je beperkt door je omgeving. Of je hebt geen voorbeeld, rolmodel noch strategie gevonden die je inspireert. Of je kan geen actie ondernemen en schuif je de dingen steeds naar voor, je stelt ze uit. Maak je niet druk, je bent niet alleen. Maar in plaats van eindeloos te overdenken en te filosoferen, kan je een eerste stap nemen in het bereiken van je doelen.

De eerste stap is persoonlijk leiderschap:

Alles start met jezelf. Blijf niet in de schaduw staan en geef jezelf prioriteit. Een gezonde dosis egoïsme is noodzakelijk om voor jezelf op te komen en goed voor jezelf te kunnen zorgen. Dat wil niet zeggen ten koste van anderen. Neen. Je zal goed voor anderen kunnen zorgen als je eerst zelf sterk in je schoenen staat. Persoonlijk leiderschap begint bij je eigen cirkel van invloed, de zaken aanpakken waar je zelf grip op hebt en het niet laten afhangen van anderen. Wat zij doen of wat zij vinden dat gedaan moet worden. Maak je onafhankelijk van de mening en opinie van anderen, tenzij deze mensen het beste met je voorhebben. Tijd nemen voor jezelf en jezelf op de eerste plaats zetten is een keuze en die ligt in je cirkel van invloed. Beslis vandaag nog die keuze te maken.

De tweede stap is je persoonlijke spamfilter activeren.

Je mentale spamfilter bedoel ik dan. Dit is het bewust worden van je interne dialoog en enkel gedachten toelaten die je ondersteunen en nuttig zijn. Hoe praten we met onszelf? Hoe denken we? Denken we in mogelijkheden of in problemen? Blokkeren we onszelf door vroegere conditionering of belemmerende gedachten? Gedachten kunnen ons ondersteunen of belemmeren om onze doelen te bereiken. Negatieve gedachten kunnen nu eenmaal geen positief resultaat brengen. Onze geest en onze overtuigingen zijn de stuwende kracht in het bereiken van wat we willen.

Elke gedachte telt.
Als je een huis bouwt, telt elke steen.
Als je karakter bouwt, telt elke gedachte.
Onbekend

 

De derde stap in persoonlijk leiderschap is het creëren van krachtige en succesvolle gewoontes.

Gewoontes die je kunnen ondersteunen in het bereiken van je doelen. Motivatie laat je starten en gewoontes laten je volhouden. Een gewoonte is een vaste wijze van handelen. Op zich zijn gewoontes niet schadelijk, zij maken ons leven gemakkelijker. Wanneer gewoontes je echter gaan belemmeren of benadelen, worden ze wel erg onhandig. Zo kan je beginnen snoepen als je in de file staat of roken als je stress ervaart. Soms is het moeilijk om van die oude gewoontes af te geraken. Het gedrag wat we nodig hebben, moet passen bij wat we willen realiseren. We moeten dus gewoontes gaan opbouwen die ons specifiek zullen ondersteunen. Je leven vandaag is eigenlijk de optelsom van je gewoontes. Hoe fit je bent is een gevolg van je gewoontes. Hoe succesvol je bent, is een resultaat van je gewoontes. Wat je vaak doet, vormt de persoon die je bent.

Gebaseerd op het boek ‘Het Strategisch Succesmodel’ van Hendrik Hellemans. Hendrik is auteur, business coach en zaakvoerder van Coachingplanet.be Zijn bedrijf ondersteunt mensen en bedrijven in persoonlijke en zakelijke groei zowel met opleidingen als met persoonlijke coaching. Wil je meer info via een gratis kennismakingsgesprek. KLIK HIER voor een telefonische afspraak in te plannen.

Het boek ‘Het Strategisch Succesmodel’ reikt je praktische technieken en concrete vaardigheden aan om meer persoonlijk en zakelijk succes te bereiken. Het zal je helpen doelen bereiken en te geraken waar je wil geraken. Hendrik laat je stap voor stap zien hoe je nieuwe succesvolle gewoontes kan ontwikkelen om het beste uit jezelf te halen. Je kan het boek hier bestellen.

Contact: info@coachingplanet.be
www.coachingplanet.be