succes, ondernemen, onernemer, business coach

Zeven mentale eigenschappen voor succesvol ondernemen, die ook jij kan toepassen. Tips van je business coach.

Je overtuigingen en gedachten zijn bepalend hoe je iets aanpakt en wat voor resultaat je ermee verkrijgt. Wil je andere resultaten, zal je het anders moeten aanpakken. En het start allemaal in je hoofd. Doorheen mijn jarenlange ervaring als Business Coach bij Coachingplanet.be heb ik veel succesvolle mensen ontmoet en steeds weer kon ik een aantal mentale eigenschappen herkennen die absoluut het verschil maken. Het verschil tussen middelmatig en succesvol. Als business coach heb ik zeven van die kenmerken voor je geselecteerd die ook jij kan toepassen.

1- Succesvolle ondernemers hebben een obsessie om te slagen. Zij denken niet in uren en dagen, maar in projecten en resultaten. Zij doen wat nodig is omdat ze ook veel redenen hebben om te slagen. Dat is hun intrinsieke motivatie. Kan jij uit de losse vuist minstens vijftig redenen aanhalen waarom je succesvol wil zijn?

2- Deze ondernemers weten tevens goed om te gaan met hun belemmerende overtuigingen. Overtuigingen is een manier van denken gebaseerd op wat we in ons leven hebben geleerd. Door je opvoeding, omgeving en eigen ervaringen. Sommige overtuigingen zijn efficiënt, andere blokkeren ons. Succesvolle ondernemers herkaderen hun belemmerende overtuigingen in ondersteunende en helpende gedachten.

3- Zij denken doelgericht. Zij hebben een gedetailleerd doel voor ogen welke zij, niet willen, maar zullen bereiken. Hun vertrouwen in en overgave aan het doel is absoluut. Het is steeds aanwezig, 24h per dag, 365 dagen per jaar.

4- Hun uitstraling en attitude is positief. Zij denken in oplossingen. Of je steekt je tijd en energie in het probleem of je steekt je tijd en energie in de mogelijke oplossingen. Zij nemen de verantwoordelijkheid op voor wat er gebeurt en handelen. Afglijden in een slachtofferrol laten ze voor zichzelf niet toe.

5- Geslaagde ondernemers hebben een mentale veerkracht ontwikkeld. Ook zij kennen tegenslagen en tegenwind. Ook zij maken mee wat andere mensen meemaken, ook zij hebben ook hun problemen en dieptepunten. Het verschil is dat zij niet in de put blijven zitten. Zij doen alles om er terug uit te geraken, zo snel mogelijk. Geen zelfbeklag. En met genoeg redenen en duidelijke doelen lukt hun dat ook. Volhouden en doorduwen.

6- Zij hebben een open mindset en staan open voor nieuwe mogelijkheden. Testen zaken uit, zijn nieuwsgierig en innovatief en hebben een niet aflatende honger om te groeien, om vooruit te gaan. En zij zijn bereid daar de nodige risico’s in te nemen. Zij beseffen dat het huidige resultaat een gevolg is van je huidig denkpatroon. Wil je een ander resultaat, moet je anders gaan denken.

7- Zij durven voluit dromen en durven kritiek en afwijzingen te ondergaan. Durven zich oncomfortabel te voelen en durven uit hun comfort zone te stappen. Deze succesvolle ondernemers laten zich niet intimideren door de opinie van anderen. Zij volgen hun eigen stem en laten zich inspireren door hun eigen verlangen. Zij laten geen onkruid toe in hun gedachten.

 

Hendrik Hellemans is zelf ondernemer en zaakvoerder van Coachingplanet.be . Zakelijke opleidingen en Business Coaching.  Als Business Coach ondersteunt hij ondernemers en C-level directieleden in hun persoonlijke en zakelijke groei.

Meer weten? Boek HIER je vrijblijvende kennismakingsgesprek hoe Business Coaching jou vooruit kan helpen.