succes coachingplanet 2019

Maak van 2021 je beste jaar ooit!

Wordt 2021 jouw topjaar?

De jaarwissel is voor velen een periode van reflectie en van nieuwe goede voornemens maken om je doelen en dromen te bereiken. Stoppen met roken, afvallen, meer verdienen, minder drinken, ander werk, een betere relatie en ga zo maar door. Jammer genoeg geven veel mensen alweer op voordat ze deze dromen hebben kunnen realiseren. En erg snel zelfs. 17 januari wordt weleens ‘cut-off’ day genoemd, de dag dat het vuur van het brandend verlangen van nieuwe voornemens alweer is uitgedoofd. En de passie vervlogen is en men terugvalt in zijn oude, soms vernietigende gewoontes. Pak het anders aan in 2021.

Hier zijn alvast enkele tips om van 2021 je beste jaar ooit te maken.

1- Alles start met de kwaliteit van je gedachten. Je gedachten bepalen je perceptie van de wereld rondom jou en van de acties die je onderneemt. Hou je gedachten op de dingen die je wil en niet op de dingen die je niet wil. Je denkpatronen hebben je gebracht waar je nu bent. Om verder te geraken zal je andere vaardigheden en denkwijzen moeten ontwikkelen. Investeer in jezelf.

2- Stop met druk bezig druk bezig te zijn. Verwijder zo veel mogelijk afleidingen die je focus op je doelen en dromen belemmeren. Focus als een lazerstraal op de dingen die echt belangrijk zijn voor jou. En onderneem dagelijks consistent actie hierop. Hoe graag wil je iets en wat ben je bereid daarvoor op te offeren?

3- Ontwikkel een lange termijn visie over hoe je wil dat je leven eruit zal zien. Teken een mooie en aantrekkelijke toekomst voor je uit. Maak dat enorm aantrekkelijk. Bepaal daarin welke doelen je zal moeten behalen, wie je zal moeten worden. Veel mensen willen direct zijn in plaats van te worden. Opportuniteiten ontstaan wanneer deze betekenis voor ons hebben.

4- Ontwerp een plan waarin je dagelijks actie kan ondernemen naar je belangrijkste doelen. Succes is een gevolg van hard te willen en hard ervoor te gaan. Succes ontstaat wanneer voorbereiding en gelegenheid elkaar ontmoeten. Maak je actieplan smart zodat je vooruitgang ook kan meten en zorg dat je plan in je lange termijn visie past.

5- Neem de volledige verantwoordelijkheid op voor je eigen leven. Ook als het tegenzit. We hebben niet alles wat er gebeurt in de hand maar wel hoe we met de omstandigheden omgaan. Onderneem veel actie en leer met veranderingen omgaan zodat je er je voordeel uit kan benutten. Blijf weg uit een slachtofferrol.

Elke gedachte belangrijk.

Net zoals elke steen belangrijk is als je een huis bouwt, is elke gedachte belangrijk als je een succesvol leven wil opbouwen. Gedachten bepalen je acties en je acties bepalen je omstandigheden. En als je bepaalde acties steeds herhaalt, worden ze een gewoonte. Gewoontes hebben de eigenschap gemakkelijker te worden naarmate je deze steeds meer herhaald. Het cumulatieve effect van herhaling geeft na verloop van tijd spectaculaire resultaten. En zo bouw je zelf aan je toekomst. Laat het niet aan toeval over.

Ik wens je een topjaar!
Hendrik

De workshop ‘Architect van je eigen leven’ begeleid je in het opstellen van een strategisch succesplan om je doelen te bereiken.